Política 10/03/2015

El Govern emmarca dins la "normalitat" la cita Mas-Junqueras i reclama un full de ruta "ampli" pel 27-S

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, assegura que CiU i ERC enfilen un acord per incorporar assessors a proposta dels republicans en aspectes concrets de l'acció de l'executiu

Oriol March
1 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, en roda de premsa després de la reunió del Govern / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha situat aquest dimarts dins la "normalitat" la reunió que van mantenir la setmana passada el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras. "És una trobada que correspon a l'existència de l'acord de legislatura", ha apuntat Homs, que ha assenyalat que ja hi ha converses en marxa entre CiU i els republicans per incorporar assessors a proposta d'ERC en assumptes concrets de l'executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la negociació del full de ruta sobiranista per a les eleccions del 27 de setembre, el conseller ha volgut situar en l'àmbit dels partits aquestes converses. "Nosaltres hem de crear condicions perquè els acords siguin possibles. Des d'aquesta perspectiva, jo crec que no hi ha ningú que encalli [els acord]. No volem pensar que cap formació política se li pugui dir que encalla", ha indicat. "El més lògic és que com més formacions hi hagi, millor", ha apuntat.

Després que diversos dirigents del PP hagin dubtat durant els últims dies que Mas convoqui les eleccions el proper 27-S, Homs ha volgut "garantir" que aquesta cita amb les urnes hi serà. "És materialment impossible demostrar-ho", ha afegit posteriorment el conseller de la Presidència sobre la celebració d'uns comicis que es convocaran a principis d'agost.

stats