CONSELL EXECUTIU
Política 16/04/2013

Homs respon a Gordó: "La consulta es farà sí o sí"

Així ha respòs al conseller de la Presidència les paraules del conseller de Justícia, que ahir dilluns va assegurar que el referèndum havia de ser acordat amb Espanya

O. March / M. Toro
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha negat aquest dimarts que hi hagi fissures al Govern per la celebració de la consulta i ha assegurat que l'executiu "manté el rumb" per organitzar-la. Aquesta ha estat la resposta al conseller de Justícia, Germà Gordó, que ahir dilluns va considerar que cal acordar la consulta amb l'estat espanyol. "La consulta es farà sí o sí", ha defensat el conseller de la Presidència, que s'ha remès al programa electoral de CiU, a l'acord amb ERC i a les declaracions de sobirania aprovades al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al programa electoral de CiU, per exemple, s'assegura que la consulta es farà "en la legalitat que s'esdevingui". A l'acord CiU-ERC es reclama impulsar un marc normatiu català per celebrar la consulta. "Som partidaris de mantenir el calendari fixat", ha indicat Homs, sobre la possibilitat d'endarrerir la consulta, marcada per al 2014.

"La prioritat ara és el diàleg, però el propòsit és fer la consulta", ha apuntat el conseller de la Presidència.

stats