Publicitat
Publicitat

CONSELL EXECUTIU

El Govern aprova un pla per promoure la convivència a l'Hospitalet

Homs promet exigir "deures" als immigrants i abandonar "el discurs bonista" en la matèria

L'executiu exigirà el català per emetre el certificat d'esforç d'integració "en el marc dels expedients d'arrelament, reagrupament familiar i renovació de permisos de treball" dels nouvinguts

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha comparegut davant dels mitjans després de la reunió del consell executiu del Govern, on s'ha comentat l'estudi del Centre d'Estudis d'Opinió sobre la immigració fet públic ahir. Homs ha assegurat en aquest sentit que, a diferència del tripartit, l'executiu català té "un projecte clar sobre immigració" i que deixarà enrere "el discurs bonista que s'ha fet en aquest país" i també "a la Generalitat". En aquest sentit, el Govern creu que "les dades de l'estudi ofereixen oportunitats per fer polítiques actives d'integració i sobre drets i deures", subratllant "els deures".

En aquest sentit, Homs ha apuntat que seran exigents amb els coneixements de català per part de la població nouvinguda per tal de certificar "l'esforç d'integració en el marc dels expedients d'arrelament, reagrupament familiar i renovació de permisos de treball" en base als informes dels ajuntaments. D'acord amb el marc de la llei d'acollida i la llei d'estrangeria, a la Generalitat li pertoca aquesta tasca, però, segons el portaveu del Govern, "no s'ha volgut o no es va voler aplicar en el seu moment" l'exigència del català. "Per parlar de plena integració, cal conèixer la llengua del país", ha afirmat Homs.

El consell executiu d'avui també ha aprovat un pla pilot per promoure la convivència als barris de l'Hospitalet amb més immigració estrangera semblant als ja impulsats a Salt, Terrassa o Badalona i pel qual el departament de Benestar Social subvencionarà amb 580.482 euros l'Ajuntament de la ciutat.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT