CONSELL EXECUTIU
Política 20/03/2012

Homs: "Només cal agafar l'Estatut per saber que la Generalitat pot preguntar sobre el pacte fiscal"

El portaveu del Govern respon així a la presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, que ahir va amenaçar amb portar la llei de consultes al Tribunal Constitucional si es preguntava sobre el nou model de finançament

Oriol March
2 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts al migdia, després de la reunió del consell executiu,que "només cal mirar l'Estatut per saber que la Generalitat pot preguntar sobre el pacte fiscal". Homs ha contestat així la presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, que ahir va amenaçar amb recórrer la nova llei de consultes -que dimecres passat va rebre llum verda al seu tràmit parlamentari- al Tribunal Constitucional si el Govern decidia preguntar sobre el nou model de finançament. Una consulta que divendres passat el futur secretari general de CDC, Oriol Pujol, va donar per feta en cas que la negociació política pel pacte fiscal fracassés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unes paraules que van ser ràpidament replicades per la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que va anunciar que l'executiu espanyol vetaria qualsevol consulta sobre el finançament català adduint que "no és una competència de Catalunya". "Sorprèn que alguns, per por política a un resultat, confonguin peres amb pomes", ha etzibat Homs.

Pel que fa a la hipotètica celebració d'una consulta sobre el pacte fiscal, el portaveu del Govern ha assegurat que podria ser "útil" i que davant d'un procés de negociació amb l'Estat cal "explorar" totes les possibilitats. Malgrat tot, Homs ha volgut deixar clar que primer cal ampliar el consens an Catalunya, és a dir, sumar el PSC.

Model del Govern

El portaveu de l'executiu català ha volgut deixar clar que el Govern no té la intenció de moure's respecte del model de finançament que va sortir d'una comissió creada ad hoc per tractar sobre el pacte fiscal. Una proposta que va rebre el vist-i-plau d'ERC i ICV, partits als quals l'executiu vol sumar el PSC, malgrat les diferències existents en punts clau com la singularització catalana i la sortida de la Lofca.

stats