DRET A DECIDIR
Política 09/05/2013

Homs: "Hi ha elements formals i de fons per defensar, Constitució en mà, la declaració de sobirania"

El portaveu del Govern defensa a Catalunya Ràdio la "legitimitat" del text català i assegura que la Generalitat es "mantindrà ferma"

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern i conseller de Presidència, Francesc Homs, assegura que hi ha "elements formals i de fons" per defensar, "Constitució en mà", la declaració de sobirania. Homs ho ha dit en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', l'endemà que el Tribunal Constitucional (TC) suspengués l'acord del Parlament de Catalunya del passat 23 de gener.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha defensat la "legitimitat" del posicionament del Parlament "des del punt de vista democràtic i legal", i ha assegurat que hi ha "arguments de sobres" per presentar al·legacions contra la suspensió de la declaració de sobirania. El conseller ha denunciat el "mal ús" de les institucions jurídiques per part de l'Estat i demana al TC que sigui "neutral". "Ens mantindrem ferms en la lleialtat a la ciutadania de Catalunya", ha dit Homs, que ha remarcat que "tenim arguments per defensar-nos" i "simplement hem de fer-ho".

"Hem de jugar les nostres cartes. Tenim més recorregut i més trumfos a favor que no pas en contra", ha subratllat el conseller, alhora que ha advertit que "imposar arbitràriament decisions acaba per no tenir recorregut".

stats