LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 13/12/2011

Homs alerta de possibles retards en la paga de la nòmina dels funcionaris

El portaveu del Govern atribueix els problemes de tresoreria al deute espanyol de 759 milions d'euros i demana confiança

Acn
2 min

BarcelonaProveïdors i treballadors de la funció pública hauran de ser comprensius amb la Generalitat si l'administració catalana no pot satisfer a temps algun pagament. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ho ha dit aquest dimarts a Catalunya Ràdio, alertant que el deute espanyol de 759 milions d'euros de la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut els comporta una "tensió de tresoreria" important per acabar de quadrar l'any, situació accentuada en un mes en què hi ha les pagues extres de Nadal. A més de comprensió, Homs ha demanat confiança en la Generalitat perquè "alguna solució" s'acabarà trobant, tot i que ha advertit que potser serà més tard del que tocaria. El portaveu del Govern no ha volgut amagar que el deute de 759 milions d'euros que Espanya té amb Catalunya a compte de la Disposició Addicional Tercera de l'Estaut (deute que aquest mateix dilluns la vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado, deia que no estan obligats a satisfer) provoca "uns dies complicats" en la tresoreria catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins al punt que potser hi haurà coses que no es podran pagar a temps. Per això, Homs ha demanat "un punt de comprensió als proveïdors i al conjunt de gent vinculada a l'Administració Pública", alhora que també "de confiança" perquè "alguna solució o altra" s'acabarà trobant. Tot i això, ha dit, "tot no podrà ser mimètic i clavat, al dia, com en altres anys", ha dit, "per raons òbvies del que està passant".

Consulta popular: res decidit

D'altra banda, Francesc Homs s'ha referit també a la possible consulta popular en cas que fracassés a Madrid la negociació per aconseguir un pacte fiscal, un concert basc a la catalana. Homs s'ha mostrat partidari de tirar-la endavant, però aquest dilluns el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que el Govern no té res decidit.

Homs ha corroborat aquest extrem explicant que l'opció de la consulta "forma part de les hipòtesis de treball, però certament com diu el senyor Duran no és una decisió que en aquests moments estigui presa".

El portaveu del Govern ha dit que la prioritat "passa per intentar plantejar aquesta negociació sobre el pacte fiscal amb el govern que ara ha entrat a l'estat espanyol i mirar quin aire agafa tot plegat". "I a partir d'aquí ja prendrem decisions", ha reblat.

stats