Política 29/05/2018

François Hollande apel·la a "reconèixer la singularitat" de Catalunya

L'expresident francès crida a resoldre la crisi política "per les vies democràtiques"

Ara
1 min
Candidat socialista a la presidència francesa, François Hollande / AFP

BarcelonaL'expresident francès François Hollande s'ha pronunciat aquest dilluns sobre la situació política a Catalunya, de la qual ha dit que calia "reconèixer la seva singularitat". En declaracions als mitjans francesos abans de començar la presentació del seu nou llibre 'Les leçons du pouvoir' [Les lliçons del poder] a Perpinyà, Hollande ha apel·lat a "resoldre la crisi per les vies democràtiques". Tot i matisar que no està "autoritzat a intervenir en un país que és proper" a França, Hollande ha fet una crida al respecte dels drets democràtics. "L'únic missatge que puc aportar és el de respecte als drets, a la integritat territorial i a la diversitat a través de la llei", ha dit el socialista en resposta a una pregunta d'un periodista de la Catalunya Nord.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

[A partir del minut 4'39'']

Hollande havia evitat valorar el procés independentista català durant el seu mandat com a president, al·legant que es tractava d'un "assumpte de la sobirania espanyola" que França no havia de jutjar.

A la pregunta sobre què pensa de la candidatura amb Ciutadans a l'alcaldia de Barcelona del que va ser primer ministre durant la seva presidència, Manuel Valls, Hollande ha sigut clar [minut 11'17'']: "Res". Valls, també socialista, va informar que comunicaria la seva decisió sobre l'oferta del partit taronja de presentar-se com a alcaldable a les eleccions municipals de la capital catalana a mitjans de juliol.

stats