Política 29/04/2019

El PP adverteix Ciutadans: "El líder de l'oposició es diu Pablo Casado"

El partit demana temps per consolidar el projecte del seu president

Laia Forès
2 min
El secretari general del PP, Teodoro García Egea, aquest diumenge a la seu del PP.

MadridTot i la derrota històrica del PP, el partit no està disposat a cedir a Ciutadans –tercera força després de les eleccions d’aquest diumenge– el títol de principal partit de l'oposició. "Per als pròxims quatre anys el líder de l’oposició es diu Pablo Casado", ha advertit aquest dilluns el secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea. "Casado es l’única alternativa a Sánchez, siguin quins siguin els seus socis de govern", ha subratllat en un clar missatge al líder del partit taronja, Albert Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP va obtenir només 66 diputats, menys de la meitat dels que tenia, però tot i la desfeta el partit de Casado va ser la segons força amb més escons. Molt a prop va quedar Ciutadans, amb 57 escons, molts més dels 32 que tenia en l'anterior Congrés.

García Egea ha demanat temps per consolidar el projecte de Pablo Casado, que només porta nou mesos al capdavant del partit. "Era l'únic dels líders que es presentava per primera vegada a unes eleccions. Els projectes necessiten temps", ha dit. Tot i la derrota, el secretari general ha assegurat que no es qüestiona el lideratge de Casado. "Gaudeix d'una gran confiança dins del PP", ha dit.

Fonts del partit han explicat aquest dilluns que el PP "ho ha tingut més difícil que ningú" i que el resultat fins i tot podria haver sigut pitjor, amb un 'sorpasso' de Ciutadans que no s'ha materialitzat. "El de Casado és un projecte a llarg termini", han insistit les fonts. L'estratègia del PP passa ara per " tornar a il·lusionar" els votants de cara a les eleccions municipals i europees del 26 de maig.

Puigdemont no es podrà presentar a les europees

D'altra banda, el PP ha aplaudit la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de prohibir a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí presentar-se a les eleccions europees del 26 de maig. El partit de Pablo Casado –que va presentar el recurs juntament amb Ciutadans– s’ha felicitat per la decisió: "Puigdemont no podrà presentar-se. Això és gràcies al PP, que hem estat atents", ha subratllat García Egea.

stats