Política 21/02/2015

Garzón és escollit candidat d'IU a la Moncloa amb el repte de "construir un nou país"

Alberto Garzón ha estat escollit pel 76% dels suports del consell polític federal del partit

Europa Press
1 min
Alberto Garzon. / EFE

MadridAlberto Garzón s'ha convertit aquest dissabte oficialment en el candidat d'IU a la presidència del govern espanyol, i ha assumit el repte de "construir un nou país" davant l'"oportunitat històrica" que hi ha a l'Estat, ja que "mai abans el bipartidisme ha estat en hores tan baixes". Garzón ha estat escollit amb el 76% dels suports del consell polític federal del partit (129 vots a favor, 26 en contra i 15 en blanc, mentre que 16 persones han optat per l'abstenció).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs, Garzón ha animat a "no decebre la ciutadania". "Les properes generacions no poden permetre's que l'esquerra no estigui a l'altura del moment històric", ha avisat. El candidat d'IU ha assegurat que hi ha "la possibilitat d'una ruptura democràtica", un repte "enorme" que estarà ple d'"obstacles" perquè l'Estat "farà tots els possibles per evitar-la".

Garzón substitueix així Cayo Lara, que només ha concorregut una vegada com a cap de llista a les generals. En les eleccions generals del 2011, Lara va forjar una aliança amb ICV, Chunta Aragonesista i 10 forces més, una coalició que va aconseguir 11 diputats, nou més que el 2008, quan la llista l'encapçalava Gaspar Llamazares.

stats