Política 07/02/2013

L'Estat torna a denunciar l'Ajuntament de Girona, aquesta vegada per declarar-se “territori català lliure i sobirà”

El govern espanyol considera que l'acord a què va arribar el consistori és "nul de ple dret"

Agències
1 min

GironaL'estat espanyol ha denunciat l'Ajuntament de Girona per la moció aprovada en el ple de desembre que va declarar la ciutat "territori català lliure i sobirà". La delegació del govern espanyol ja els havia denunciat anteriorment per haver contractat dos trens cap a Barcelona per als ciutadans que volien participar en la manifestació de la Diada de l'11 de setembre. En el judici, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va defensar la legalitat dels fets i va denunciar que l'Estat s'hagués gastat diners públics en una causa que va considerar "innecessària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont va declarar que la primera denúncia formava part d'una "persecució ideològica" per part de l'Estat, i va puntualitzar que "els 2.500 euros que es van obtenir de benefici van ser destinats al Banc dels Aliments".

El govern espanyol, en referència a la moció sobiranista aprovada al consistori, ha al·legat que l'acord és "nul de ple dret", tot i que el text es va tirar endavant per majoria amb 15 vots de CiU, la CUP i ICV, l'abstenció del PSC i els vots en contra del PP. Ha afegit que l'acord s'excedeix d'una simple declaració de principis ideològics.

Girona se suma així a la llista d'ajuntaments que han de fer front a un recurs de la delegació de María de los Llanos de Luna, com ara Celrà, Llançà, Vidreres i Sant Julià de Ramis. Llanos de Luna també té oberts conflictes amb diversos ajuntaments, als quals vol obligar a penjar la bandera espanyola a la façana.

stats