Política 13/07/2016

Gordó retira la seva candidatura a liderar el Partit Demòcrata Català minuts després de presentar-la

Nova Convergència, la plataforma de l'exconseller de Justícia, registra de forma simbòlica la llista perquè "tenia aquest mandat", però es fa enrere davant del tàndem Pascal-Bonvehí

Oriol March
1 min
L’exconseller de Justícia i ara diputat de JxSí, Germà Gordó, aspira a liderar la nova CDC.

BarcelonaGermà Gordó ha dut a terme un gest inèdit en el procés de primàries que viu el Partit Demòcrata Català (PDC) per triar direcció. L'impulsor de Nova Convergència ha presentat candidatura amb ell de coordinador general per dirigir el partit per complir amb "mandat" de mesos de feina de la plataforma, però immediatament l'ha retirat davant dels esdeveniments dels últims dies. Ha qualificat la llista de Marta Pascal i de Bonvehí com de "cert consens" i, davant d'això, han fet marxa enrere.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens ha semblat, llegint la premsa, que Artur Mas la veia bé", ha apuntat Gordó en declaracions als periodistes després de registrar i retirar aquesta candidatura.

L'exconseller de Justícia fa mesos que havia impulsat la plataforma Nova Convergència, que va polir el seu manifest el 7 de maig en una trobada al Cafè Zurich de Barcelona. Fa dues setmanes, just després de les eleccions espanyoles, la iniciativa va fer públiques les seves intencions. Ja en aquell moment el nom de Gordó estava sota el focus per les converses entre Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior en funcions, i Daniel de Alfonso, exdirector de l'Oficina Antifrau. El seu nom hi apareix com a possible relleu d'Artur Mas, sempre en boca de De Alfonso. L'exconseller va negar des del primer moment la seva intervenció en un pla per descavalcar l'expresident de la Generalitat.

stats