Política 31/05/2016

El Govern assegura que "es pot parlar de tot" si els pressupostos superen les esmenes a la totalitat

La consellera de la Presidència, Neus Munté, apunta que és important "complir els acords signats" en ple debat sobre els comptes

Oriol March
1 min
La portaveu del Govern, Neus Munté, ha descartat el full de ruta proposat pel president valencià de tornar a l'Estatut. / ACN

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha avisat aquest dimarts a la CUP que el marge per negociar els pressupostos de la Generalitat per al 2016 només s'obre si el projecte de llei supera les esmenes a la totalitat dels grups de l'oposició. L'esquerra anticapitalista, de fet, té intenció de presentar aquesta esmena -així ho va decidir aquest dissabte al migdia-, però manté la mà estesa per parlar dels comptes a través de modificacions en política fiscal, incompliment del dèficit marcat per l'Estat i una voluntat explícita de "desobediència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha insistit que cal "complir els acords signats", en referència al pacte d'estabilitat, i ha insistit que "es pot parlar de tot" sempre i quan els comptes superin les esmenes a la totalitat. "Cal aprovar-los, els pressupostos. I per aprovar-los, primer cal poder-los tramitar i discutir. Farem extensible a la CUP això. En les últimes setmanes hi ha hagut converses, i intensificarem aquest contacte. No ens posem en altres escenaris. L'esmena a la totalitat encara no ha estat presentada", ha indicat la consellera de la Presidència, que no ha volgut valorar un escenari de pròrroga pressupostària.

"Aquests pressupostos donen compliment a l'acord que tenim signat amb la CUP per tal d'avançar en la construcció d'estructures d'estat", ha assegurat la consellera, que ha indicat que el procés quedaria "tocat" en cas que els números no fossin aprovats. En relació al dèficit, Munté ha insistit que "desobeir-lo" és preguntar-se "qui paga aquest dèficit de més".

stats