Publicitat
Publicitat

L'AMENAÇA DE LA ULTRADRETA

Alerta pel contingut xenòfob del programa de la Plataforma per Catalunya

El Govern es planteja portar l'ultra Anglada a la Fiscalia per incitar a l'odi

El secretari d'Immigració en funcions del Govern, Oriol Amorós, afirma que hi ha base jurídica per pensar que el programa de la plataforma ultra de Josep Anglada incita a l'odi i al racisme

El Govern té la certesa que hi ha prou base jurídica per considerar que el programa de la Plataforma per Catalunya, liderada per l'ultra Josep Anglada, incita a l'odi. Així ho ha explicat Oriol Amorós, secretari d'Immigració en funcions del Govern, a l'ARA. Per això, la conselleria d'Acció Social i Ciutadania es planteja posar-ho en coneixement de la Fiscalia perquè determini si existeix un delicte d'incitació a l'odi i al racisme.

De fet, el Govern ja va posar en coneixement de la Fiscalia el cas dels tríptics del PP de Badalona en què es relacionava gitanos romanesos amb delinqüència. La consellera d'Acció Social i Ciutadania en funcions, Carme Capdevila, i el secretari d'Immigració tenen previst de decidir demà dijous si posen el cas en coneixement de la Fiscalia o bé si opten per deixar-ho en mans del pròxim Govern.

El programa d'Anglada advoca per les repatriacions massives, el veto a l'empadronament dels sense papers i prioritzar els serveis socials bàsics com la sanitat i l'educació per als autòctons. Ha centrat la campanya en atiar la por a la "islamització" del país. En conèixer les intencions del Govern, des del seu Twitter Anglada ha titllat Amorós de ser "l'endollat oficial de la Generalitat".

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT