POLÍTICA

El Govern es prepara per desplegar una acció exterior dirigida al "reconeixement d'un estat català"

El conseller de la Presidència afirma que treballen internacionalment per donar a conèixer la voluntat inequívoca de votar el futur del país

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat aquest dimecres que l'acció exterior del Govern es prepara per "un segon estadi" que vagi més enllà de donar a conèixer la voluntat inequívoca de votar el futur polític del país per "en els propers temps poder començar a buscar simpaties, sinergies, possibles aliances de cara a un futur reconeixement d'un estat català". Ho ha dit en resposta a la interpel·lació del diputat d'ERC Jordi Soler sobre la internacionalització del procés d'autodeterminació. Homs també ha reiterat que "l'agressivitat" amb què el govern espanyol respon al procés català "sorprèn" a la comunitat internacional.

"Si no estiguéssim en un context del a UE no tindríem al seguretat d'expressar-nos com ens expressem", ha afirmat Homs, en repassar l'acció exterior del govern, des de conferències, reunions polítiques o articles a la premsa. Tot plegat, ha assegurat Homs respon al "compromís inequívocament democràtic i pacífic" però al mateix temps "fer les coses bé, complir els compromisos adquirits".

"La suma de les dues coses pot donar eficàcia a l'hora de donar-nos a conèixer i en un segon estadi que haurem de fer, compto, en els propers temps poder començar a buscar simpaties, sinergies, possibles aliances de cara a un futur reconeixement d'un estat català", ha argumentat.

Més continguts de