Publicitat
Publicitat

El Govern posa en marxa una comissió per als actes del tercer centenari del 1714

Serà presidida pel president Mas, un representant de Presidència i un representant dels departaments competents

El Govern ha aprovat la creació de la Comissió de Commemoracions, que entre d'altres objectius té, principalment, el de recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l'organització política i institucional de Catalunya a través de la commemoració, l'any 2014, del 300 aniversari del 1714. La comissió està presidida pel president Mas, i integrada per un representant del departament de la Presidència i un representant dels departaments competents en relacions institucionals, ensenyament, salut, cultura, justícia, turisme i universitats. També en formen part vuit persones expertes a títol individual o en representació d'alguna institució o entitat.

Aquesta Comissió té com a objectiu recuperar i divulgar la memòria de la Guerra de Successió i de les seves conseqüències per a l'organització política i institucional de Catalunya; recuperar i divulgar la tradició de la cultura i el pensament polític; projectar internacionalment les aportacions de l'experiència catalana de persistència històrica d'una nació; fer un balanç del procés de construcció nacional impulsat per la societat i, finalment, establir, impulsar i coordinar iniciatives de commemoracions d'especial rellevància, relacionades amb la història de Catalunya.

La creació de la Comissió de Commemoracions suposa la supressió de les tres comissions existents fins ara: la Comissió del Mil·lenari del naixement polític de Catalunya, la Comissió Catalunya 2014 i la Comissió de Commemoracions Històriques i Culturals. Amb aquesta simplificació s'adequa la Comissió a la nova organització de l'administració i a la simplificació administrativa.

Així mateix, s'estableixen com a criteris de la política commemorativa del Govern la figura, trajectòria o obra de personalitats rellevants que formin part del patrimoni col·lectiu dels catalans, que tenen un caràcter nacional i que compleixen cinquantenaris, centenaris o mil·lenari; l'atenció especial als esdeveniments i personalitats que tinguin caràcter institucional; la promoció dels actes institucionals que consideri adequats, amb la possibilitat d'establir convocatòries públiques d'ajuts, i finalment la consideració especial de fets i activitats destinats a reconèixer el protagonisme femení i les aportacions de les dones.

La creació d'aquesta Comissió no representa cap cost, ja que els membres de la Comissió no perceben cap mena de retribució.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT