Política 30/04/2013

El Govern concedeix la Creu de Sant Jordi a un presumpte evasor fiscal

El nom de l'empresari Josep Maria Bosch Aymerich apareix a la llista Falciani, que recull dades sobre comptes corrents radicats a Suïssa

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts la concessió de les creus de Sant Jordi d'enguany i hi ha un nom que té tots els números per encendre la polèmica. Es tracta de Josep Maria Bosch Aymerich, un empresari a qui es concedeix la medalla "per la seva contribució a l'economia, singularment en els sectors turístic i immobiliari". El nom de Bosch apareix a la llista d'Hervé Falciani, exempleat de la seu central del banc HSBC a Suïssa, que s'ha endut dades dels clients d'aquesta entitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat que no coneixia la inclusió de l'empresari en aquesta llista. Bosch, segons va explicar al diari 'El País' en un perfil publicat aquest diumenge, negava haver tingut comptes a l'HSCB. Malgrat això, admetia haver fet una "regularització fiscal" l'any 2010 després d'haver passat uns anys cobrant factures a través d'una fundació de Liechtenstein.

stats