Política 17/01/2017

El Govern evita valorar la reforma impositiva que demana la CUP però veu la negociació "oberta"

La portaveu del Govern subratlla que és "absolutament important" aprovar els comptes

Gerard Pruna
2 min
Reunió del Consell Executiu aquest dimarts

BarcelonaLa setmana en què els consellers estan presentant les seves seccions pressupostàries al Parlament i després que la CUP hagi posat negre sobre blanc les seves condicions per negociar amb el Govern el sí definitiu als comptes, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha evitat valorar la reforma impositiva que demanen els cupaires, però ha assegurat que la negociació segueix oberta i que l'executiu afronta els propers dies amb "la millor de les voluntats de continuar negociant per tirar endavant un bon projecte de pressupostos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix dia que l'executiu català ha autoritzat la Generalitat a –mentre es trobi en pròrroga pressupostària– formalitzar operacions d'endeutament durant l'any 2017, Munté ha subratllat que considera "absolutament important poder tirar endavant aquests comptes", que, ha dit, són del tot coherents amb els reptes d'aquesta legislatura, que tenen a veure amb el referèndum i la millora de les condicions de vida de la ciutadania.

Munté ha assegurat que l'executiu català encara no ha pogut estudiar les esmenes de la CUP i ha evitat posicionar-se sobre aspectes com ara si el Govern està disposat a tocar alguns dels impostos que la CUP reclama modificar. Tanmateix, ha remarcat la voluntat d'arribar a un acord amb els cupaires. "És obvi que hi ha una línia de negociació oberta amb la CUP", ha apuntat.

A diferència del portaveu de Junts pel Sí Roger Torrent, que s'ha mostrat disposat a parlar "de models fiscals que facin que aquells que més poden, paguin més", Munté no ha estat tan explícita i s'ha limitat a dir que el Govern està obert a negociar –ja que no disposa de majoria absoluta al Parlament–, però que encara no ha pogut estudiar les propostes.

Segons Munté, aprovar els comptes "és una qüestió de sintonies, però també de voluntats", i ha afegit que a dia d'avui no veu ningú sense voluntat que els pressupostos tirin endavant.

stats