Política 02/06/2018

"Llibertat presos polítics i exiliats": la pancarta que ja penja del balcó del Palau de la Generalitat

El nou Govern de Quim Torra l'ha col·locat tan bon punt els consellers han pres possessió

Ara
2 min
Pancarta a la façana de la Generalitat que reclama "llibertat presos polítics i exiliats"

BarcelonaDeclaració d'intencions del nou Govern de Quim Torra un cop ha pres possessió en el ple d'aquest dissabte al Palau de la Generalitat. Després que els 13 consellers i conselleres prometessin el càrrec al Saló de Sant Jordi, personal de l'administració ha penjat una pancarta en la qual s'hi pot llegir "Llibertat presos polítics i exiliats" –en català i en anglès–, un missatge acompanyat del llaç groc que representa la solidaritat amb els dirigents víctimes de la repressió de l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Torra ja va deixar clar arran de la polèmica per la retirada del llaç groc de la bancada del Govern per part del portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en l'últim ple del Parlament, que aquest símbol representa "més que mai" l'executiu que ha agafat les regnes de les institucions després de la intervenció pel 155. Penjant aquesta pancarta referma aquelles paraules.

La solidaritat amb els presos queda constatada, doncs, a banda i banda de la plaça Sant Jaume. De la façana de l'Ajuntament de Barcelona, encapçalat per Ada Colau, també hi penja un llaç groc, que va ser objecte de polèmica el cap de setmana passat quan manifestants espanyolistes van intentar arrencar-lo després d'una mobilització pel centre de la capital catalana. Els fets van acabar amb tensió amb agents de la Guàrdia Urbana i amb la decisió de retirar el llaç per uns minuts per "desescalar" i per "raons de seguretat", segons va apuntat el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, a través de Twitter.

El llaç groc que penja de la façana de l'Ajuntament de Barcelona

Des del passat mes d'octubre, diverses pancartes han presidit la façana de l'Ajuntament. Primer, una en què es podia llegir "Més democràcia", que detractors del sobiranisme també van intentar estirar durant una concentració. Amb motiu dels empresonaments de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i els consellers del Govern de Carles Puigdemont, el grup municipal de la CUP - Capgirem Barcelona va penjar altres cartells en què es demanava la llibertat dels "presos polítics". Aquest matís, el de considerar polític el motiu dels empresonaments, és el que marcarà la diferència de la reivindicació a banda i banda de la plaça Sant Jaume.

stats