CONSELL EXECUTIU
Política 05/04/2016

El Govern reclama "separar la política de la tasca dels funcionaris" i preservar la "seguretat jurídica" de la seva feina

La consellera de la Presidència, Neus Munté, critica la "criminalització" que fa l'Estat de l'exhibició d'estelades als ajuntaments

Oriol March
1 min
Neus Munté va ser nomenada portaveu del Govern el juny passat, i guanyarà pes la legislatura vinent.

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha reclamat aquest dimarts que cal "separar" la política "de la tasca dels funcionaris", i ha demanat que es preservi la "seguretat jurídica" de la seva feina. Ho ha assegurat en el moment en què se li ha preguntat per l'opinió de l'executiu sobre el fet que l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), hagi plantat el jutge que l'esperava per declarar sobre el fet d'haver mantingut penjada a l'ajuntament de la ciutat l'estelada els dies de les eleccions del 27-S i del 20-N. Les paraules de Munté arriben en les hores prèvies que es voti al Parlament una moció de la CUP que pretén revalidar la declaració rupturista de 9-N i que fa referència explícita al paper dels Mossos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem de separar la política de la tasca dels funcionaris. Això val per les mocions que es poden votar al Parlament, o per qualsevol altre tipus de qüestions. Hem de respectar els funcionaris i dotar de seguretat jurídica les seves funcions, tenint en compte el procés que estem vivint i el procediment del full de ruta", ha reflexionat la portaveu de l'executiu.

Munté, interpel·lada directament sobre si el Govern dóna suport a l'alcaldessa de Berga, ha criticat la "criminalització" de l'Estat envers l'exhibició d'estelades als ajuntaments, però ha evitat valorar el fet que Venturós hagi plantat el jutge.

stats