Política 11/07/2016

Guardingo apel·la al suport de les "classes populars" per repensar Podem

El senador d'En Comú Podem proposa una secretaria general "col·legiada" en la presentació del seu projecte a les primàries del partit

Joan Serra Carné
2 min
Óscar Guardingo, aquest dilluns a la tarda a la presentació del seu projecte.

BarcelonaEl senador Óscar Guardingo ha presentat aquest dilluns la seva candidatura a les primàries de Podem amb una apel·lació a les "classes populars". Guardingo -que ha llegit el manifest fundacional del seu projecte, avançat l'1 de juliol per l'ARA- ha subratllat que 'Podem per guanyar Catalunya' és la llista que representa millor l'essència del partit. El senador proposa una secretaria general "col·legiada", amb una terna integrada pel mateix Guardingo, Sandra Daza (secretària general de Podem al Prat de Llobregat i regidora de 'Se Puede El Prat') i Ana Aroca (regidora de Molins Camina a Molins de Rei). Altres noms que integren la candidatura a la secretaria general són Celia Cánovas, senadora d'En Comú Podem per a la demarcació de Tarragona, i Yolanda López, secretària general de Podem al Vendrell. "Reunim gent que ja s'havia mobilitzat abans del 15-M i gent que va començar a fer política amb Podem", ha subratllat el candidat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Guardingo ha descartat que pacti amb cap altre candidat a les primàries abans de la votació que la militància farà del 22 al 24 de juliol. "Qui ha de decidir el nou Consell Ciutadà són els inscrits. Tenim un projecte polític i el defensarem. No arribarem a cap canvi de cromos", ha reblat. El senador ha argumentat que després de les successives cites electorals és el moment de "repensar l'eina" que és Podem, fins ara reduïda a una "màquina electoral". "El partit ha d'estar arrelat al territori i als moviments socials", ha afegit el candidat a secretari general de la formació lila.

"Desplaçar el nacionalisme conservador"

En el manifest elaborat per la candidatura se subratlla que Podem és una "peça clau en la reconstrucció del catalanisme popular". El text detalla que en la futura recomposició de l'espai de ruptura a Catalunya resultarà necessari que Podem doni resposta a dos reptes polítics: el primer, segons els firmants, "l'estancament del procés sobiranista", i el segon, "l'esfondrament de l'espai tradicional de les esquerres a Catalunya". Guardingo ha recalcat aquest dilluns que rebutja la solució d'un referèndum unilateral d'independència (RUI) -"No podem tornar al 9-N, això no va desencallar res", ha dit- i ha estès la mà a teixir aliances amb ERC i la CUP en un futur escenari electoral. "Si això pot desplaçar el nacionalisme conservador, i tant que ho faríem", ha conclòs.

stats