Política 22/04/2016

De Guindos, 'caçat' parlant amb dirigents europeus: "Ens encaminem a unes noves eleccions"

El ministre d'Economia en funcions ha dit al president de l'Eurogrup que confia que hi haurà "sentit comú" per formar un govern després d'unes eleccions de resultat "similar" al del 20-D

Efe
2 min
De Guindos, 'caçat' parlant amb dirigents europeus: "Ens encaminem a unes noves eleccions"

AmsterdamPrimer va ser el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui les càmeres van 'enganxar', a mitjans de febrer, admetent al primer ministre britànic, David Cameron, que el més probable és que hi hagués unes noves eleccions a l'Estat. Aleshores, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, encara no s'havia sotmès als debats d'investidura –tots dos fallits–. Quan falten pocs dies perquè s'esgoti el termini per convocar noves eleccions –el 2 de maig es convocaran automàticament si no hi ha nou president investit–, el ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, també ha estat 'caçat' dient que el país s'encamina a eleccions i que, encara que creu que el resultat serà semblant al del 20-D, espera que s'imposi el "sentit comú" per formar un govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una conversa informal amb el seu homòleg holandès i president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, difosa pels serveis audiovisuals de les institucions de la UE, De Guindos es mostra convençut que "no hi ha marge" per trobar el consens entre els partits i evitar una nova convocatòria a les urnes. "Bé, estem encaminant-nos a eleccions, no hi ha marge, però potser...", diu el ministre, que queda interromput per una pregunta de Dijsselbloem sobre si espera que els resultats siguin diferents.

"Crec que serà bastant similar, però crec que finalment hi haurà sentit comú per formar un govern", diu De Guindos al seu interlocutor, a qui afirma que espera la formació d'un nou govern "perquè tenim problemes, moltes coses".

Dijsselbloem assenyala en un to bromista que "es pot treballar en coalicions entre la dreta i l'esquerra", unes paraules que fan somriure De Guindos. El ministre finlandès Alexander Stubb afegeix que al seu país es va governar amb un model similar durant quatre anys. "A Finlàndia va ser terrible", afegeix amb to humorístic Dijsselbloem.

Els ministres han viatjat fins a Amsterdam per participar amb la resta dels seus homòlegs de l'eurozona en una trobada informal de l'Eurogrup.

stats