Política 20/07/2015

Herrera: "Per canviar Catalunya hem de canviar tot l'Estat"

El coordinador nacional d'ICV ho ha afirmat en l'acte per presentar l'acord amb Podem per les generals

Laia Vicens
1 min
Joan Herrera durant la seva intervenció a la roda de premsa / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat que "per canviar Catalunya hem de canviar l'Estat". Segons ha dit, es tracta d'una "batalla amb vasos comunicants", de manera que no supediten "res" al que passi a l'Estat i, a la vegada, des de l'Estat, "no passem per alt el que passi a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ho ha afirmat en l'acte de presentació de l'acord entre ICV, EUiA i Podem per concórrer junts a les generals, unes eleccions que "són importants per canviar-ho tot". "Per canviar-ho tot hem de lliurar totes i cadascuna de les batalles", ha assegurat.

El pacte entre els diferents actors passa per tenir un grup parlamentari català propi al Congrés que representi la "pluralitat i diversitat" del país, un fet que suposa "un abans i un després" per la política catalana però també espanyola. Herrera ha defensat que és una proposta de "sumar per multiplicar".

El líder dels ecosocialistes ha estat especialment crític amb el president de la Generalitat, Artur Mas, a qui ha acusat d'haver elaborat una llista "de les retallades i la corrupció". "Qui ha enterrat el dret a decidir es diu Artur Mas i Gavarró", ha assegurat Herrera, que ha dit que el seu partit defensa encara el dret a decidir "i no accepta l'statu quo". Amb tot, Herrera ha dit que el proper 27-S és un plebiscit però "sobre l'austeritat, les retallades, la corrupció i també el dret a decidir".

stats