Política 15/11/2012

Herrera no renega del tripartit però l'alternativa d'esquerres que vol liderar és "una altra cosa"

El candidat d'ICV-EUiA assegura que el front ha d'estar integrat per "una correlació de forces distinta"

Acn
2 min
Joan Herrera, líder d'Iniciativa (ICV-EUiA)

BarcelonaEl candidat d'ICV-EUiA a les eleccions del 25N, Joan Herrera, aposta per construir una alternativa d'esquerres al Parlament després dels comicis que, sense renegar de l'etapa del Govern d'Entesa, passi per "una correlació de forces diferent". "Espero una altra cosa, però no renego d'allò que he fet", ha sentenciat el candidat ecosocialista en una roda de premsa a l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera creu que els ecosocialistes es poden erigir com alternativa i afirma que s'ha de fer de "forma diferent, amb una correlació de forces distinta, en què ICV-EUiA coparticipi i colideri aquesta construcció". El candidat també afirma que el front ha de tenir una Iniciativa "amb més lideratge" i recollir "molta més gent". El candidat d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa, Joan Herrera, assegura que vol construir al Parlament una alternativa d'esquerres que, sense renegar del tripartit, l'etapa de Govern d'Entesa, s'articuli a través "d'una correlació de forces distinta".

El candidat ecosocialista ha assegurat, en una roda de premsa a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), que postula Iniciativa com l'alternativa a les retallades i a la política d'austeritat i per això ha reclamant un bloc d'esquerres. "Espero una altra cosa, però no renego d'allò que he fet", ha reblat l'ecosocialista en ser preguntat si reeditaria el tripartit. Herrera no ha precisat amb quines forces veu més viable construir aquest front però en canvi sí que ha assegurat que vol que impliqui un paper per ICV-EUiA "amb més lideratge" i al mateix temps "recollir molta més gent".

"Si tenim molt bon resultat tenim la opció de fer-ho millor el dia després", ha assegurat. Per això vol que vol "construir una alternativa" tal com, diu, han fet d'oposició real fins ara al Parlament. "No ens hem ofert a pactar amb CiU", ha recordat. "Com ho farem" per alçar aquest front comú, ha preguntat el candidat, pot passar per moltes fórmules, i una d'elles és precisament aquesta "correlació de forces distinta, on ICV-EUiA coparticipi i colideri aquesta construcció".

Per tot plegat, es proposen llençar de cara a la convocatòria electoral "un missatge clar: prou a les polítiques de retallades". I afegeix: "l'únic resultat que es llegirà en aquesta clau és el d'ICV-EUiA". És per això que és "tan important aconseguir un bon resultat" a les urnes el 25N.

Per Herrera, "la segona i la cinquena força estem en un mocador, no hi ha tanta diferència", i recorda que la llei electoral espanyola dificulta que "no afavoreix ICV amb el repartiment d'escons".

stats