Publicitat
Publicitat

FINANCES PÚBLIQUES

Hisenda diu que l'avançament a Catalunya és una operació "ordinària i habitual"

Reitera que el govern espanyol no deixarà caure cap comunitat, després que Alícia Sánchez-Camacho anunciés una bestreta de 120 milions "per pagar nòmines"

El ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha assegurat aquest dimarts que l'avançament de diners a la Generalitat de Catalunya perquè pugui afrontar els seus pagaments és una operació "habitual" i "ordinària" que s'ha posat en marxa en més ocasions i territoris al llarg d'aquest any. El ministeri que dirigeix Cristóbal Montoro no ha volgut concretar la xifra i ha reiterat que no deixarà caure cap comunitat autònoma. Fonts del ministeri apunten d'aquesta manera que l'avançament dels diners no té caràcter extraordinari i mantenen que el fons de liquiditat autonòmic (FLA) que ha de permetre que el govern català tingui accés a 5.300 milions d'euros entrarà en vigor en els pròxims "dies o setmanes".

Segons aquestes fonts, es tracta d'una operació habitual en un any en què l'Estat ha donat suport continu a les comunitats autònomes perquè puguin afrontar les seves obligacions, tant pel que fa a les línies de l'ICO com al FLA.

Aquestes fonts no han volgut concretar si la xifra de l'avançament és la que ha anunciat aquest dimarts la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que en declaracions a TV3 ha afirmat que el govern espanyol ultima un avançament imminent de 120 milions d'euros a la Generalitat per "pagar nòmines". Unes manifestacions que han tingut resposta per part del portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha titllat "d'imprudent" la presidenta dels populars catalans i que ha assegurat que les seves paraules demostren que "no està al cas de les negociacions entre la conselleria i el ministeri".

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT