Política 05/05/2011

Homs diu ara que cal aprofitar "l'escletxa" entre PNB i PSOE per aconseguir el fons de competitivitat

És una postura diferent de la que van defensar Mas i Duran aquesta setmana un cop conegut l'enfrontament entre els dos partits

redacció
2 min
Francesc Homs, aquest matí a Catalunya Ràdio

BarcelonaFrancesc Homs, portaveu del govern de la Generalitat, ha dit aquest dijous al matí que el deure de l'executiu que representa és "aprofitar totes les escletxes" que sorgeixin per "estirar tot allò que sigui d'interès per a Catalunya". Homs es referia a l'escenari que s'ha creat al Congrés dels Diputats després del trencament de relacions entre PNB i PSOE per l'afer Bildu. Es tracta d'una postura diferent de la que van defensar el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, aquesta mateixa setmana un cop sabut el trencament entre els nacionalistes bascos i els socialistes espanyols al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest trencament "podria forçar que el Congrés aprovés" la setmana que ve la moció de CiU instant el govern espanyol a pagar el fons de competitivitat aquest any. I si s'aprova, "Zapatero podria continuar resistint-s'hi, però ho tindria molt més difícil", ha assegurat Homs. Ho ha dit a Catalunya Ràdio. En clau d'anàlisi política, Homs ha dit: "Tenim una dada nova que és que el PNB a resultes de la qüestió de Bildu ha dit que trencava relacions amb el PSOE. Fins ara el PSOE anava salvant les votacions amb el suport del PNB".

És per això que, al seu parer, el panorama polític "que tenim podria forçar que el Congrés aprovés" la moció presentada per CiU, que s'ha de votar el dimecres vinent, 10 de maig, en la qual s'insta el govern espanyol a pagar aquest any els 1.450 milions d'euros que deu al català en concepte de fons de competitivitat. Homs ha advertit: "Si s'aprova una resolució on es diu que es pagui el que es deu a Catalunya, Zapatero podria continuar resistint-s'hi, però ho tindria molt més difícil".

El portaveu del Govern ha reblat: "L'aritmètica té aquestes qüestions. Jo no me n'alegro que vingui d'aquesta manera, però les circumstàncies són les que són. Nosaltres ens devem a la ciutadania de Catalunya. Hem d'estar pendents d'això i aprofitar totes les escletxes per estirar tot allò que sigui d'interès per a Catalunya".

stats