POLÍTICA
Política 25/04/2013

Camats: "El procés serà més sòlid amb una majoria que entengui i defensi el dret a decidir"

ICV-EUiA celebra que el PSC s'hagi sumat a la comissió parlamentària per avançar cap a la consulta, que creuen que ha de comptar amb "totes les sensibilitats per tal d'arribar a acords"

Marc Toro
1 min

BarcelonaLa portaveu al Parlament d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha valorat aquest dijous "molt positivament" la creació d'una comissió parlamentària pel dret a decidir, el què pels ecosocialistes ha de ser "un instrument per decidir com es fa el procés cap a una consulta" d'autodeterminació. En aquest sentit, la portaveu ha explicat que ha de servir per treballar qüestions com la pregunta de la consulta o els mecanismes legals per poder fer-la efectiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camats ha celebrat que el PSC hagi decidit finalment formar part de la comissió, que –ha dit– ha d'agrupar "totes les sensibilitats per tal d'arribar a acords". "El procés serà més sòlid amb una majoria política i social que entengui i defensi el dret a decidir", ha considerat.

D'altra banda, ha deixat molt clar que la comissió és perfectament compatible amb el Consell Assessor per a la Transició Nacional, un òrgan que els ecosocialistes respecten com a òrgan del Govern però que deixen clar que "no substitueix el Parlament com a lloc on es construeixen els consensos".

stats