9-N ALTERNATIU
Política 03/11/2014

ICV replica Ortega que és el Govern qui ha de garantir que se celebri el 9-N

Josep Vendrell crida al TC a no "deixar-se manipular" pel govern central amb el seu acte de "cinisme" i "hostilitat"

Efe
2 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha replicat avui a la vicepresidenta, Joana Ortega, que és el Govern el que ha de "garantir" el desenvolupament del procés participatiu del 9N, i ha fet una crida al Constitucional a no "deixar-se manipular" pel govern central amb el seu acte de "cinisme" i "hostilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de la direcció del partit, Vendrell, que ha comparegut al costat del dirigent d'EUiA Joan Mena, s'ha pronunciat així sobre les paraules d'Ortega, qui ha admès que el Govern no pot "garantir al 100%" que hi hagi col·legis oberts i urnes el 9N, si bé ha insistit que l'executiu català no paralitza els preparatius perquè els catalans es puguin expressar "d'una manera o una altra".

Després de recordar que el nou 9-N és una proposta del Govern, Josep Vendrell ha advertit que la consulta alternativa s'ha de celebrar en els termes previstos i que ha de ser l'executiu català el que "garanteixi" en les "degudes condicions" el desenvolupament d'una jornada de "gran mobilització ciutadana i per la dignitat democràtica".

El dirigent ecosocialista considera que el recurs del govern central contra el procés participatiu és un "greu error" polític, un acte de "cinisme" i d'"hostilitat enorme a la voluntat" dels catalans de decidir el seu futur, i "profundament antidemocràtic", que vol "desviar" l'atenció sobre els casos de corrupció que afecten al PP.

Per això, Vendrell ha reclamat al Tribunal Constitucional, que dimarts es reuneix per estudiar el recurs de l'executiu espanyol, que "no es deixi manipular", i li ha recordat que la seva funció és la de dirimir sobre qüestions jurídiques i no respecte a temes "profundament" polítics com el conflicte català.

Davant la possible suspensió del procés participatiu per part de l'Alt Tribunal, Vendrell creu que la consulta alternativa del 9-N no planteja problemes de legalitat, ja que s'"autoorganitza" amb voluntaris.

ICV-EUiA, ha assegurat Vendrell, es bolcarà en la jornada del 9N com un dia de "dignitat democràtica" i de rebuig a la política "errònia" del PP davant la qüestió catalana, i posar així en evidència davant el món que el govern central impedeix qualsevol forma de votació, tant un referèndum com un procés participatiu.

stats