Política 14/03/2016

ICV celebra la "reculada" de CDC i li dóna la benvinguda a la via del dret a decidir

Marta Ribas reivindica el referèndum com "l'única solució possible" al conflicte territorial entre Catalunya i Espanya

Acn
2 min
Marta Ribas i David Cid, els coordinadors nacionals d'Iniciativa, en la roda de premsa / ACN

BarcelonaLes paraules de l'excoordinador general de CDC i ara conseller de Territori, Josep Rull, al diari ARA, en què defensava que al nou partit s'hi incloguin fins i tot els partidaris del 'no' a la independència, i les de l'expresident Artur Mas, en què ha descartat qualsevol pas unilateral per proclamar la independència, han estat interpretades com una "reculada" des d'ICV. La nova coordinadora nacional ecosocialista, Marta Ribas, ha donat la benvinguda als convergents a la via del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que segons Iniciativa, l'actitud de la cúpula convergent demostra que han "reculat" en el camí cap a la independència unilateral. "Són ells els que hauran d'explicar si el 27-S es van presentar amb un caràcter plebiscitari que no era i si aquell full de ruta unilateral de desconnexió era o no cert", ha dit en roda de premsa. Segons ha recordat Ribas, Mas està dient "tant en assemblees com en entrevistes" que la via unilateral d'independència "no és possible", així com tampoc ho és la independència en 16 mesos.

"Benvinguts", ha insistit Ribas, que ha subratllat que "lúnica solució possible" al conflicte territorial entre Catalunya i Espanya "és el referèndum i el reconeixement del dret a decidir com a poble".

Lamenta que la CUP segueixi apuntalant el Govern encapçalat per "la dreta catalana"

Ribas s'ha mostrat especialment crítica amb la CUP, lamentant que l'esquerra anticapitalista no volgués pactar amb ells cap proposta de resolució conjunta durant el ple de la pobresa de la setmana passada. La coordinadora ecosocialista ha explicat que estaven interessats en col·laborar amb l'esquerra anticapitalista de cara al ple sobre emergència social, però que es van adonar que la CUP preferia no escoltar les propostes de l'oposició i seguir apuntalant la majoria parlamentària de Junts pel Sí. De fet, ha retret que Catalunya Sí que es Pot no votés cap proposta de la CUP, mentre que els cupaires sí que van votar en contra d'algun dels seus punts.

En concret, ha lamentat que refusessin donar resposta a "situacions tan flagrants" com que hi ha qui viu amb 37 euros al mes o com que no donessin suport a renovar i millorar els contractes dels serveis socials bàsics dels ajuntaments, que "pateixen els incompliments de la Generalitat".

Per a Ribas, la postura de la CUP s'explica perquè van actuar "com el partit que dóna suport parlamentari al Govern de Junts pel Sí". Per això, creu que el que separa les dues formacions no és la comunicació, com la CUP va dir en una carta, sinó que són "problemes estratègics". "Han optat per donar suport a un Govern liderat per CDC, per la dreta catalana, i nosaltres fem oposició i intentem construir una alternativa", ha explicat Ribas.

stats