Política 19/06/2011

Esquerra Unida permet que el PP governi a Extremadura

L'únic diputat de la coalició al Congrés, Gaspar Llamazares, titlla la decisió del seu partit de "greu error"

Joan Rusiñol
1 min

MadridFinalment, Esquerra Unida s'ha inclinat per abstenir-se a la investidura del nou president de la Junta d'Extremadura. Això significa que governarà la força més votada, la de José Antonio Monago, del PP. Per 28 vots a favor i 19 en contra, el consell polític regional de la formació ha decidit desbancar els socialistes del poder: Guillermo Fernández Vara, del PSOE, no podrà repetir com a president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquesta decisió, les bases d'IU d'Extremadura rebutgen les consignes de la direcció estatal que, durant la campanya electoral, va garantir que no facilitarien enlloc governs de dreta "ni per activa ni per passiva". La setmana passada, fonts del PSOE, però, ja admetien en privat que les converses no anaven per bon camí.

L'acord ha molestat fins i tot dins del partit. El diputat Gaspar Llamazares ha dit, via Twitter, que és "un greu error perquè incompleix la paraula, no ho entén el votant i facilita la campanya de la pinça", en referència als acords oficiosos que van mantenir IU i el PP als anys noranta per desgastar el PSOE de Felipe González.

stats