Política 10/07/2014

IU admet el seu deute i l'atribueix al fet que no té qui li financi "de manera anormal"

El partit assegura que pagarà el deute "com qualsevol persona en temps de crisi"

Europa Press
1 min

MadridEl coordinador de la Presidència Federal d'Izquierda Unida, José Luis Centella, ha admès que la seva formació té deute amb les entitats bancàries i ho explica perquè asseguren no tenir qui els financi "d'una forma anormal" perquè no tenen "ni Gürtels" ni "comptes a Suïssa". Centella ha sortit així al pas a l'últim informe del Tribunal de Comptes sobre la comptabilitat dels partits polítics que situa IU com una de les nou formacions que van tancar 2012 amb un saldo negatiu i amb un deute de 15'1 milions d'euros, 2'3 milions menys que a finals de 2011.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és un cap secret que IU té un deute", ha reconegut, situant el seu origen en anteriors legislatures en què la coalició tenia una escassa representació al Congrés i per tant tot just rebia subvencions. "És un deute per despeses ordinàries com a partit", subratlla.

En tot cas, ha deixat clar que Izquierda Unida pagarà el seu deute "com qualsevol persona en temps de crisi" i ha reiterat la necessitat que el Congrés creï una comissió d'investigació perquè totes les formacions polítiques expliquin com es financen.

stats