Política 18/05/2015

Iceta celebra que Jordi Sánchez també comparteixi que la DUI no és la solució

La mala relació entre cossos policials fa sentir-se els ciutadans "més insegurs" davant l'amenaça jihadista, segons el secretari del PSC

Acn
1 min
El secretari del PSC, Miquel Iceta, i l'alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, al mercat de Parets del Vallès / ACN

Parets del VallèsEl secretari del PSC, Miquel Iceta, ha celebrat el nomenament del nou president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez. Tant perquè és una persona "de diàleg" com perquè ha estat "sincer" en les seves primeres declaracions afirmant que la declaració unilateral d'independència "no és el camí".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La solució serà "acordada", com "sempre hem dit els socialistes", ha dit el líder del PSC. Iceta creu que sobre el debat del procés nacional s'han dit "moltes coses" que "no eren veritat". Per això ha celebrat que Sánchez "digui la veritat" perquè "no hi haurà una solució unilateral".

Sobre el presumpte avís que policies estatals van donar a membres d'una cèl·lula jihadista que pretenia atemptar a Catalunya –aquest dilluns El Periódico publica una entrevista amb la persona que hauria donat aquest avís–, Iceta ha afirmat que els ciutadans "tenen tot el dret a sentir-se avui més insegurs".

El secretari ha avançat que el grup socialista preguntarà al ministre en el Congrés dels Diputats sobre aquesta qüestió i ha reiterat la petició que es reuneixi "la junta de seguretat de Catalunya". "Els ciutadans no podem ser hostatges de dos governs que no s'entenen i que estan barallant-se contínuament", ha dit, i ha afegit: "Si alguna cosa ha de quedar fora del debat partidista és la seguretat ciutadana i la lluita contra el terrorisme".

stats