Política 11/10/2016

Miquel Iceta balla a 'El Hormiguero' en la recta final de les primàries del PSC contra Núria Parlon

El primer secretari del partit és aconsellat per un coreògraf per millorar la tècnica que ja ha convertit en esquer sistemàtic quan s'acosten eleccions

Ara
1 min

Barcelona"Els polítics són capaços del que sigui per aconseguir vots". És el veredicte d'un ciutadà enquestat al carrer a l'atzar sobre les ballarugues, ja sistemàtiques, de Miquel Iceta en època electoral. La pregunta li feia un reporter del programa 'El hormiguero', d'Antena 3, presentat per Pablo Motos. Mentrestant, el polític català s'ho mirava des del plató amb un somriure.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ha començat, aquest dimarts a la nit, l'episodi que tancava l'entrevista a Iceta dies abans de les primàries en què es batrà pel lideratge del PSC, del qual és actualment primer secretari, amb Núria Parlon, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, que el vol substituir.

L'enquesta al carrer sobre la figura d'Iceta s'ha acabat amb una noia espolsant-se la responsabilitat d'haver de qualificar l'estil del dirigent socialista a la pista de ball. "Jo no n'entenc prou, ho hauríeu de preguntar a un ballarí o un coreògraf", al·legava. I dit i fet. Els del programa han fet mirar la gravació d'un dels mítings amb final ballat d'Iceta a un coreògraf anomenat Poty, que s'ha esgarrifat dels moviments que veia i li ha fet unes recomanacions.

Com es veia a venir, la cosa ha acabat amb Iceta ballant amb Pablo Motos –que ja va fer bellugar-se Soraya Sáenz de Santamaría quan el dirigent del PSC ho va posar de moda– amb un estil que fa pensar que, potser ha fet alguna classe, si no amb Poty, amb algun altre mestre. O potser no.

stats