Política 04/11/2017

Miquel Iceta: "És hora de bastir ponts, no de cavar trinxeres ni aixecar fronteres"

El líder del PSC afirma que "el frau, el fracàs i la frustració" han marcat aquesta legislatura

Efe
2 min
EL primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aquest dilluns en roda de premsa a la seu dels socialistes

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dissabte que és hora de "bastir ponts, no de cavar trinxeres ni aixecar fronteres", i que el seu partit s'erigeixi en "alternativa a la dicotomia estèril entre la independència i l'immobilisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte de debat sobre els eixos del programa electoral del PSC per a les eleccions del 21-D a la seu del partit, Iceta ha assenyalat que la seva formació advoca per un "canvi de rumb" perquè aquesta legislatura "ha estat un desastre total i absolut", el balanç de la qual és "una societat dividida, una economia debilitada i un país aïllat". "Vull allargar la mà a l'esquerra i al centre, a autonomistes i a federalistes. Vull un gran acord que impliqui una gran victòria per a Catalunya", ha afirmat amb fermesa el líder dels socialistes catalans.

El PSC vol recuperar "amb força l'ideal i l'empenta del catalanisme social", perquè "la centralitat de la política" i la "via del diàleg" són l'"única formula per trobar una solució acordada". Iceta ha dit que són necessàries "àmplies majories per a l'acord i el canvi" i per a un "pacte d'estat" que comporti més autogovern, un més bon finançament per a l'autonomia, una Espanya federal "en què una Catalunya estimada i respectada se senti còmoda" i un "mecanisme" perquè els catalans acceptin o no aquesta proposta.

Diàleg i política "en una situació excepcional"

Ha lamentat també que "sense diàleg i sense proposta política per resoldre el problema que tenim entre mans, s'hagin resignat uns i altres a la idea que l'única resposta de l'Estat sigui la del poder judicial".

Iceta ha indicat que "en una situació excepcional" el seu partit no pot "fer el de sempre", i per això s'ha de dirigir "als votants socialistes de pedra picada", però també i "més que mai" als votants "que potser no s'havien plantejat mai" donar el seu suport al PSC.

El líder del PSC ha defensat que "la convocatòria immediata d'eleccions a partir de l'article 155" ha estat la manera de revertir "la imposició d'una minoria nombrosa però insuficient per trencar amb la resta d'Espanya", amb referència a la majoria parlamentària independentista, i de "retornar les institucions catalanes a la legalitat". "Ara ens toca afrontar aquest procés electoral amb tanta lucidesa com fermesa: criticant el frau, el fracàs i la frustració que han definit aquesta legislatura", ha conclòs.

stats