Política 02/10/2019

Iglesias: "Equiparar els CDR i ETA és banalitzar el terrorisme"

El líder d'Unides Podem creu que "hi ha molta gent amb ganes de dir que torna ETA"

G. A.
1 min
El líder de Podem, Pablo Iglesias, aquest dilluns a Madrid. EFE

MadridEl líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat en una entrevista a Telecinco que "hi ha molta gent que vol dir que torna ETA" i ha assegurat que equiparar els CDR amb el grup terrorista basc "és banalitzar el terrorisme" i que això és "molt irresponsable". "A qualsevol cosa que no ens agradi no podem dir que és terrorisme", ha dit Iglesias, que s'ha mostrat prudent a l'hora de valorar els explosius que presumptament estaven fabricant els CDR detinguts la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias ha tornat a defensar que "Pedro Sánchez no volia un govern de coalició". "¿Algú pot pensar que qui diu que no dormiria tranquil a les nits amb ministres de Podem realment vol una coalició?", s'ha preguntat, i ha dit que la seva principal autocrítica és haver-se cregut el president en funcions. El líder de la formació lila no ha parlat amb Sánchez després de la convocatòria electoral i tampoc amb Errejón, més enllà d'un missatge que es van enviar perquè anaven a fer un acte al mateix lloc i al final Més País ho va canviar.

Errejón, per part seva, va defensar ahir que "tots els líders responsables del bloqueig polític comencen la campanya sense fer autocrítica" i va assegurar que "perquè passin coses diferents és possible que calguin forces diferents", en relació a la seva futura presència parlamentària. S'ha mostrat desconfiat que pugui repetir-se l'escenari de bloqueig si el seu partit no entra en escena.

stats