Política 10/10/2016

Iglesias es compromet en un dinar amb Puigdemont a votar en contra al Congrés del juidici a Homs

El president i el líder de Podem, que s'han reunit durant dues hores a Madrid, han coincidit en la defensa del dret a decidir i d'un referèndum pactat

Mariona Ferrer I Fornells / Gerard Pruna
2 min
Iglesias i Puigdemont han dinat un menú en un restaurant del costat del Congrés. La trobada ha durat dues hores. DANI GAGO

Madrid / Barcelona"Ha estat una conversa tranquil·la, relaxada i cordial entre gent que tenia ganes d'intercanviar opinions sobre les situacions polítiques a Catalunya i Espanya en un moment important per als dos llocs". Així ha estat el dinar de dues hores que han mantingut Carles Puigdemont i el líder de Podem, Pablo Iglesias, en un restaurant al costat del Congrés, en paraules del president de las Generalitat. Els dos polítics han coincidit en la defensa del dret a decidir i de la celebració d'un referèndum pactat amb l'Estat, segons han assenyalat fonts tant del Govern com de la formació lila.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias també s'ha compromès a votar en contra del suplicatori al Congrés del portaveu del PDC, Francesc Homs. És a dir, a intentar evitar que el Tribunal Suprem investigui i jutgi l'exconseller de Presidència d'Artur Mas per l'organització de la consulta del 9-N. "Estem en contra que es pugui fer un judici per haver posat les urnes", han assenyalat a l'ARA fonts de Podem.

En sortir del dinar al restaurant Mr Frank, lloc habitual de trobada de periodistes i polítics del Congrés, Puigdemont ha assenyalat que Iglesias "coneix perfectament" la proposta de referèndum del Parlament perquè la va presentar Catalunya Sí Que Es Pot. "És un punt de trobada de molts demòcrates la consulta pactada", ha assenyalat.

En arribar al dinar, Puigdemont ha regalat a Iglesias la biografia de Montserrat Roig de Betzabé Garcia, 'Con otros ojos'.

El líder de Podem ha transmès a Puigdemont la seva "preocupació" per la conjuntura política a Espanya, "amb la probable investidura de Mariano Rajoy amb el suport del PSOE", ha assenyalat Podem en un comunicat. En aquest sentit, ha defensat el dret a decidir a Catalunya i la seva aposta per un "model plurinacional i de fraternitat".

Al seu torn, Puigdemont ha explicat els detalls de la seva proposta de referèndum pactat que ha detallat aquest matí en un esmorzar informatiu a Madrid. Els dos líders, però, han admès la dificultat que aquesta via pugui tirar endavant amb un nou govern de Mariano Rajoy.

stats