Política 18/08/2013

El president de la Comunitat de Madrid creu que Catalunya "té raó en molts dels seus plantejaments econòmics"

Ignacio González, però, creu que la seva autonomia està més discriminada que la Generalitat i rebutja el dèficit asimètric que beneficia els "incomplidors"

Europa Press
1 min
Ignacio González, que es va reunir amb Artur Mas el 5 de març, s'oposa a un finançament especial per a Catalunya.

MadridEl president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha considerat aquest diumenge que Catalunya "té raó en molts dels seus plantejaments econòmics, sempre que no s'utilitzin per justificar la seva deriva econòmica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista del diari ABC recollida per Europa Press, ha indicat que tot i que algunes de les reivindicacions de la comunitat catalana són encertades, "no hi ha regió més ofesa pel repartiment derivat de l'actual model de finançament que Madrid". Així, ha assegurat que mentre el 2012 Catalunya va recaptar 27.000 milions d'euros i en va rebre 15.700, Madrid en va recaptar 66.000 i en va rebre 11.400.

González ha manifestat que la diferència d'objectius de dèficit per a les comunitats autònomes és "una greu equivocació", ja que el govern central beneficia així els incomplidors. Per aquesta raó, ha posat èmfasi en la inconveniència de "donar un dèficit per sobre de l'objectiu als incomplidors i un per sota de l'objectiu, i per tant més esforç, als complidors".

stats