POLÍTICA

Imputats els dos periodistes del diari 'El Mundo' per haver publicat el suposat informe de la Policia Nacional contra Mas

Els jutjats d'instrucció 31 i 33 de Barcelona han admès a tràmit les querelles presentades per Artur Mas, Felip Puig i el departament d'Interior

Els jutjats d'instrucció 31 i 33 de Barcelona han admès a tràmit les querelles que van presentar Artur Mas, Felip Puig i la conselleria d'Interior la setmana passada contra el diari 'El Mundo' per les informacions sobre un suposat finançament irregular del partit.

El jutge del 33 ha imputat els dos periodistes que van redactar la informació –Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta–, que, entre altres aspectes, relacionava Mas i Jordi Pujol amb el cas Palau i assegurava que tots dos tenien comptes a Suïssa. A més, ha demanat al ministeri de l'Interior i a la direcció general de la Policia Nacional que informin sobre l'existència d'aquest suposat document.

Tant Pujol com Mas van interposar les querelles "per un delicte d'injúries i calúmnies en relació a les informacions falses publicades". Segons va informar CDC en un comunicat, "ambdues querelles posen de manifest que tot allò publicat al diari 'El Mundo' no només és mentida sinó que a més pretén lesionar greument l'honor del president Artur Mas i del president Jordi Pujol amb la intenció clara de perjudicar tot allò que representen, dins d'un context electoral".