Política 23/02/2018

Méndez de Vigo: "Molts catalans es pregunten on és la gran mentida dels independentistes, que oferien una República"

El portaveu del govern espanyol considera lògic que el suport dels catalans a la via unilateral cap a la independència hagi baixat

Ara
1 min
El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo

BarcelonaEl portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha valorat aquest divendres, en roda de premsa després del consell de ministres, l'últim CEO, que apunta que només el 19% dels catalans aposten per la via unilateral cap a la independència. "No em sorprèn [que hagi baixat el suport a l'independentisme]", ha assegurat, "perquè el comportament dels anteriors responsables polítics a Catalunya és esperpèntic". "Molts catalans es pregunten on és aquella gran mentida dels independentistes, que oferien una República -ara simbòlica- que havia de ser una arcàdia feliç", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Méndez de Vigo ha criticat la decisió de "l'exdiputada Anna Gabriel, líder dels anticapitalistes", de marxar a Suïssa, "el país més capitalista". També ha carregat contra la declaració davant el Tribunal Suprem de l'expresident Artur Mas, va assegurar que la declaració d'independència de Catalunya havia estat simbòlica. "Quan diu que la declaració de la independència va ser 'simbòlica', hom es pregunta si cinc anys d'actuacions, iniciatives, ruptura de convivència, desacatament de sentències, valien la pena per fer una cosa que era simbòlica", ha afirmat.

El ministre d'Educació també s'ha referit a l'aplicació de l'article 155, gràcies al qual, ha assegurat, "s'ha posat fi a la tensió social", i ha parlat de la investidura d'un nou president de la Generalitat. "Si nomenen una persona disminuïda en la seva capacitat política d'actuació", ha sentenciat, "mostraran que la voluntat de recuperar la via institucional és nul·la".

stats