Política 09/11/2014

Irritació a la dreta del PP pel "silenci" de Rajoy davant el 9-N

Els sectors més espanyolistes fan evident el malestar amb el perfil baix que manté la Moncloa

Joan Rusiñol
1 min

MadridA mesura que avancen les hores, que les fotografies de tants i tants catalans votant amb tranquil·litat omplen les xarxes, el malestar creix en els sectors més espanyolistes. La irritació pel perfil polític baix que –com a mínim fins ara– ha donat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, és evident a la dreta del PP. Per aquestes persones (algunes de les quals militen a les files populars) fa de molt mal pair que el 9-N s'estigui celebrant massivament, amb les urnes als col·legis i instituts públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les més contundents ha estat la portaveu de la plataforma unionista Libres e Iguales, la diputada Cayetana Álvarez de Toledo:

Santiago Abascal, que havia militant en els conservadors i que ara és president de la ultradretana Vox, el partit que va cofundar l'exeurodiputat Alejo Vidal-Quadras, ha insultat a Twitter el president de la Generalitat, Artur Mas, i ha carregat contra la suposada reacció tèbia del govern espanyol:

La presidenta de Vox a Barcelona, Ariadna Hernández, ha donat un manifest de la unitat d'Espanya al president Mas quan ha anat a votar.

Alguns mitjans de la dreta mediàtica madrilenya defineixen aquest diumenge el 9-N com un "cop" a la democràcia i ironitzen sobre el fet que Rajoy s'ho miri des del seu despatx.

stats