La JEC demana ara a Torra de manera "formal" que enviï el recurs contra la prohibició del llaç groc en castellà

L'organisme electoral avisa que si no el rep abans de divendres a les 14 h no el tindrà en compte

La Junta Electoral Central (JEC) ha enviat el recurs que va interposar el president de la Generalitat, Quim Torra, contra la resolució en què l'organisme ordenava la retirada de símbols en favor dels líders independentistes als edificis públics. L'àrbitre electoral, doncs, demana al cap de l'executiu que si no li retorna el recurs en castellà abans del divendres, 11 d'octubre, a les 14 hores "tindrà per no presentat el recurs". 

Va ser precisament divendres de la setmana passada quan la JEC "va sol·licitar" a través d'un correu electrònic al Govern que es traduís el text i la documentació addicional que havia presentat per defensar la negativa a la prohibició de les pancartes i llaços en suport dels presos. És ara que l'organisme electoral "comunica" de manera "formal" a l'escrit en català amb què Torra demanava la suspensió de l'ordre de despenjar llaços grocs, estelades i cartells relacionats amb els independentistes als edificis públics de la Generalitat. 

Pengen la pancarta de 'Llibertat presos polítics i exiliats' entre dos edificis privats a Girona

Poc abans que expirés el termini obert per la JEC, divendres passat a les 15 h, Presidència va fer públic el recurs del Govern que reprodueix els arguments del text que la setmana anterior Torra havia presentat a la mateixa JEC sobre la denúncia presentada per Cs, també sobre aquesta qüestió. 

A l'escrit, de fet, ja es fa constar que la setmana passada es va retirar la pancarta en favor dels presos que hi havia al Palau de la Generalitat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ho ordenés als Mossos per donar compliment a una mesura cautelar fruit d'un recurs de la plataforma Impulso Ciudadano. 

La Generalitat retira els llaços grocs de totes les seves conselleries