Política 24/07/2015

El jutge decreta presó preventiva sense fiança per a Jordi Sumarroca

El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs Daniel Masagué, acusat dels delictes de prevaricació, suborn i malversació de fons

Efe
1 min
Jordi Sumarroca

MadridEl jutge del Vendrell que investiga suposades comissions de la família Sumarroca a l'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué (CiU) ha decretat presó preventiva sense fiança per a l'exconseller delegat de la constructora Teyco Jordi Sumarroca, segons fonts pròximes al cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jordi Sumarroca ha estat acompanyat per ingressar a la presó de Tarragona imputat pels delictes de suborn, blanqueig de capitals i contra l'administració pública, segons les fonts esmentades.

La Guàrdia Civil va detenir ahir l'exconseller delegat de Teyco, el seu oncle Joaquim i a la seva cosina Susanna, en una operació contra la corrupció i el blanqueig en la qual s'investiguen suposades comissions de 850.000 euros a empreses de l'exalcalde de Torredembarra.

Masagué, en llibertat

Hores abans, el jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs Daniel Masagué, acusat dels delictes de prevaricació, suborn i malversació de fons, entre d'altres.

Sortint del jutjat, Masagué ha defensat que és innocent i ha assegurat que no tenia cap inconvenient a donar detalls sobre el cas una vegada que s'aixequi el secret del sumari.

Sobre Susanna Sumarroca i el seu pare, Joaquim, vinculats al 'holding' Teyco SL, que tan sols han respost a les preguntes dels seus advocats, han quedat en llibertat amb càrrecs, pels delictes de blanqueig i suborn.

Finalment, l'assessor fiscal i comptable Marià J. P., de la gestoria Asemges, encara no ha comparegut davant del jutge.

Recurs contra l'entrada de presó

Jordi Sumarroca presentarà demà a l'Audiència Provincial de Tarragona un recurs contra la seva entrada a la presó.

Així ho han confirmat fonts de la defensa de l'empresari, que veuen la mesura del jutge "desproporcionada", sobretot perquè es fonamenta en el risc de fugida, quan l'empresari fa un any que està en vigilància policial.

stats