La Joventut Socialista de Catalunya insisteix en l'abolició de la monarquia

Considera que la imputació de la infanta Cristina és un motiu més per defensar la república i fa una crida als ciutadans perquè surtin al carrer el pròxim 14 d'abril a reivindicar-la

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) considera que la imputació de la infanta Cristina en el cas Nóos és un motiu més per abolir la monarquia. Per la JSC aquesta imputació "era necessària atesa la informació publicada sobre el cas judicial" i posa damunt la taula, segons ha subratllat, "la necessitat de plantejar seriosament la implantació d'un model d'estat basat en la república federal". La JSC també fa una crida als ciutadans perquè surtin al carrer el proper 14 d'abril per reivindicar el final de la monarquia, coincidint amb el dia que es va proclamar la Segona República, ara fa 82 anys.

No obstant això, la Joventut Socialista de Catalunya ha assenyalat en un comunicat que, "tot i els nexes evidents entre Cristina de Borbó i les activitats del seu espòs, Iñaki Urdangarin, s'ha trigat massa a prendre la decisió". Això és una mostra, segons ells, de la "desigualtat davant la llei que hi ha entre els membres de la família Borbó i la resta de la ciutadania". Pels joves socialistes aquest fet "dinamita encara més la confiança que la ciutadania té sobre les institucions de l'Estat i especialment sobre la justícia". Per aquest motiu, les joventuts socialistes creuen que "la imputació pot ser beneficiosa de cara a la ciutadania com a mostra de l'imperi de la llei i del principi d'igualtat per a tota la ciutadania".

Així mateix, la JSC defensa que "davant la situació de descrèdit permanent a la qual s'està autosotmetent la monarquia espanyola, es posi sobre la taula la necessitat de plantejar seriosament la implantació d'un model d'estat basat en la república federal que replantegi totes les institucions de l'Estat i millori el sistema polític espanyol fent-lo més democràtic, més igualitari, més transparent i més just".

Més continguts de