Política 15/06/2012

Junqueras: "Si algú no és independentista, que se'n faci ja!"

"O tenim la caixa i la clau de la caixa o no serem al pacte fiscal", adverteix a CiU i PSC el president d'ERC en una entrevista a Catalunya Ràdio

Ara
1 min
Oriol Junqueras, després de reunir-se amb Òmnium

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat aquest matí a Catalunya Ràdio que la seva formació "no entrarà en cap negociació que impliqui en café per a tothom" en el pacte fiscal davant el risc que segons ell hi ha que CiU i el PSC rebaixin el model aprovat al Parlament i que va en la línia del concert econòmic. "O tenim la caixa i clau de la caixa o no hi serem", ha advertit en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'actual situació econòmica, Junqueras ha afirmat que "els mercats confien en els que fan més esforç fiscal i nosaltres podríem tornar els diners". En aquest sentit, segons ell, una Catalunya independent "tindria més superàvit que Alemanya". Per tot plegat ha implorat que "si algú no és independentista q se'n faci ja! Que ja es veu que això d'Espanya no va".

En relació a les caixes i la investigació de responsabilitats penals de la justícia espanyola ha mostrat nul·la confiança. Sí que ha demanat, però, responsabilitats polítiques en casos com Caixa Catalunya, "que estava controlada pel PSC i alguns dels seus dirigents haurien de donar explicacions, com per exemple Narcís Serra".

stats