CANVI DE CICLE
Política 09/09/2014

Jaume Marfany (ANC) reclama celebrar la consulta tot i un eventual veto del TC

El vicepresident de l'Assemblea avala la crida a la desobediència civil de Junqueras i de la CUP davant l'alt tribunal

Efe
2 min
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i el vicepresident, Jaume Marfany, urant la lectura de la Declaració de Febrer /ACN

BilbaoEl vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jaume Marfany, ha apel·lat a la "legalitat catalana", expressada en la llei de consultes que votarà el Parlament, per mantenir la consulta sobiranista prevista per al 9 de novembre encara que sigui prohibida pel Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marfany ha participat aquest dimarts a Bilbao en la presentació de l'"assemblea d'Euskal Herria" de l'ANC i en la realització d'una V, en què han participat diversos centenars de persones. "Quan diem que farem una votació completament legal és perquè ens basem en la legalitat catalana", ha explicat el vicepresident de l'ANC a preguntes dels periodistes sobre l'apel·lació del líder d'ERC, Oriol Junqueras, a la desobediència civil si el Constitucional prohibeix la consulta, una posició compartida amb la CUP. Així, ha asseverat que a Catalunya hi ha una "gran majoria política i una gran majoria social que vol votar el 9 de novembre".

Marfany ha confiat que la gran V que es farà a Barcelona dijous que ve, amb motiu de la Diada, serveixi perquè els partits catalans mantinguin la "fermesa" en la realització de la consulta. "És importantíssim per demostrar, com els dos últims anys, el que és la força de la gent i de la societat civil i aquesta demostració servirà perquè els polítics es mantinguin, com fins ara, en la línia de fermesa per aconseguir la votació per al 9 de novembre, que és el que volem nosaltres, més enllà que puguem desitjar, com a independentistes, un estat propi per a Catalunya", ha assenyalat.

Com avantsala, a Bilbao s'ha realitzat una V molt més petita, amb uns 200 participants en l'estret carrer San Vicente, en què han participat, entre d'altres, el secretari general del sindicat ELA, Adolfo Muñoz; membres de l'esquerra abertzale com Tasio Erkizia i Karmelo Landa i integrants de plataformes basques sobiranistes com la Red Independentistak o Gure Esku Dago.

Després de la mobilització, s'ha realitzat l'acte oficial de la presentació de l'"assemblea d'Euskal Herria" de l'ANC. "És molt important que hi hagi aquest eco internacional, més enllà de Catalunya, i les assemblees exteriors són una plataforma de difusió i informació del que és la pròpia ANC i del procés sobiranista i d'independència que es viu a Catalunya", ha comentat Marfany.

stats