Política 12/08/2015

Arenas (PP): "Mas ha fet molt mal a Catalunya, al seu partit i a ell mateix"

Segons el dirigent popular, el seu partit és "l'única garantia per fer que els catalans segueixin sent catalans, espanyols i europeus". "No hi ha cap opció política que ofereixi aquesta garantia davant unes eleccions tan complicades", diu Arenas

Europa Press
1 min
El vicesecretari general de Política Autonòmica i Local del PP, Javier Arenas / EFE

CadisEl vicepresident d'ajuntaments i autonomies del PP, Javier Arenas, ha afirmat que el president de la Generalitat, Artur Mas, "ha fet molt mal a Catalunya, al seu partit i a ell mateix". Arenas ha afegit que "pràcticament ha destrossat el seu partit en el trànsit de la moderació al radicalisme independentista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una intervenció amb càrrecs provincials del PP a Tarifa (Cadis), Arenas s'ha mostrat "convençut" que el seu candidat a Catalunya, Xavier García Albiol, "concentrarà el vot constitucional" i que serà el "vot útil" davant d'un independentisme que "perd força cada dia".

Segons Arenas, el PP és "l'única seguretat per fer que els catalans segueixin sent catalans, espanyols i europeus", i "no hi ha cap opció política que ofereixi aquesta garantia davant unes eleccions tan complicades".

És difícil arribar a acords amb el PSOE

En aquest sentit, el dirigent popular ha manifestat els seus "dubtes" sobre el paper del PSOE, ja que "un dia veu Pedro Sánchez amb la bandera d'Espanya i un altre socialistes als ajuntaments de Catalunya sumant-se a la independència".

Així mateix, ha afegit que els socialistes "no ensenyen la seva proposta" per a la reforma de la Constitució perquè "és un partit que es trenca" i, per a Arenas, "és difícil trobar acords amb el PSOE en aquesta situació".

Finalment, el dirigent del PP ha assegurat que "un cop complert l'objectiu de sortir de la crisi, la següent legislatura podrà fer front a la reforma constitucional", de forma que sigui "un canvi al servei de tots els espanyols, no a la mida dels independentistes, i que la modificació garanteixi la igualtat de drets i obligacions de tots els espanyols amb un ampli consens, similar al que va haver-hi el 1978".

stats