Política 24/04/2013

El diputat de Compromís es 'despulla' al Congrés en contra dels desnonaments

Joan Baldoví es treu la jaqueta, la corbata i es descorda la camisa per mostrar una samarreta amb el lema 'Stop desnonaments', en protesta per la forma en què el PP "ha desvestit" la ILP sobre la dació en pagament i els desnonaments

Efe
1 min

MadridEl diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha aprofitat la seva pregunta al president espanyol, Mariano Rajoy, a la sessió de control al Congrés dels Diputats, per treure's diverses peces de roba des del seu escó en protesta per la manera com el PP "ha desvestit" la iniciativa legislativa popular (ILP) sobre la dació en pagament i els desnonaments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el moment de formular la pregunta a Rajoy, Baldoví s'ha tret, primer, la jaqueta, mentre acusava l'executiu espanyol de "desvestir impúdicament" la ILP. "La seva preocupació no és desvestir la banca, sinó donar-li suport", ha prosseguit Baldoví, que en aquest punt s'ha tret la corbata. Ha sigut en aquest moment quan el president del Congrés, Jesús Posada, li ha cridat l'atenció per primer cop: "Senyor Baldoví, faci el favor de comportar-se adequadament", li ha dit.

Malgrat l'advertència de Posada, el diputat valencià ha seguit amb la seva protesta i, en el moment en què començava a descordar-se la camisa, Posada l'ha advertit per segon cop: "Si segueix així, li retiraré la paraula", l'ha avisat.

Tanmateix, Baldoví no ha fet cas de l'advertència i s'ha entreobert la camisa per mostrar una samarreta amb el lema 'Stop desnonaments'. "Si he de decidir, em quedo amb les persones que porten aquesta samarreta, que no són terroristes, no són nazis, són persones honrades i dignes", ha proclamat el diputat de Compromís, entre els comentaris de desaprovació de la bancada del PP.

En acabar la intervenció de Baldoví, Posada, visiblement contrariat per l'episodi, li ha donat les gràcies amb un deix d'ironia. "Gràcies, per dir alguna cosa", ha dit.

stats