CANVI DE CICLE
Política 24/10/2013

Herrera es reuneix amb Junqueras i amb Navarro al Parlament per acostar posicions en la consulta

El líder d'ICV intenta convèncer el socialista de sumar-se a la petició de referèndum al Congrés, però aquest li replica amb la seva proposta de reforma federal

Roger Tugas
1 min

BarcelonaMatí de reunions entre les esquerres aquest dijous al Parlament per mirar d'acostar posicions respecte a la consulta. El denominador comú de les trobades ha sigut el president del grup d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que s'ha reunit primer amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, i després amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, segons han explicat a l'Ara.cat fonts dels partits. Ambdues trobades s'han desenvolupat amb bon ambient, però la primera ha evidenciat un cop més que per ara republicans i ecosocialistes comparteixen molta més estratègia entre ells que amb els socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons les fonts consultades, Herrera ha traslladat a Junqueras la voluntat de participar en tot el procés cap a la consulta, i els dos dirigents han explorat les possibles vies que tenen per portar al Congrés la petició de convocar-la, tal com els reclama la resolució votada durant el debat de política general al setembre, un tràmit que s'ha de realitzar abans de finals d'any. En la reunió, de tres quarts d'hora, també han posat en comú la necessitat de treballar en especial a l'àrea metropolitana per sensibilitzar de la necessitat de la consulta, tot i que no han entrat a debatre a l'entorn de la pregunta, una qüestió que els allunya més.

En canvi, Herrera no ha trobat tantes coincidències amb Navarro, a qui ha intentat convèncer perquè se sumi a la petició de demanar la consulta al Congrés. El líder dels socialistes catalans, però, li ha respost explicant-li la seva proposta de reforma federal de la Constitució.

Herrera no descarta noves reunions bilaterals amb l'altre partit d'esquerres de la cambra, la CUP, o amb CiU.

stats