Publicitat
Publicitat

ELECCIONS MUNICIPALS

Joan Olòriz deixa clar que ICV no pactarà amb CiU a Girona per formar govern a la ciutat

L'alcaldable ecosocialista no vol que l'Ajuntament sigui "una corretja de transmissió de Mas i Duran" i, per tant, donarà suport a "un govern progressista"

L'alcaldable d'ICV a Girona, Joan Olòriz, ha deixat clar que el seu partit no pactarà amb CiU per formar govern a la ciutat. Olòriz ha estat contundent a l'hora d'afirmar que l'Ajuntament no serà, en cap cas, "una corretja de transmissió" de la Generalitat. El candidat ecosocialista ha pres la decisió de no donar suport a Carles Puigdemont després del míting central que CiU va fer ahir a l'Auditori, i on hi van prendre part el president Artur Mas i el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida. Per a Olòriz, CiU va "passar olímpicament" de Girona perquè els seus líders van insistir que votar el partit era "ratificar les polítiques del Govern". "I aquí no ens hi trobaran", ha afirmat.

Joan Olòriz ha estat molt crític a l'hora de referir-se als discursos que ahir es van fer a l'Auditori durant el míting central de CiU. "Diuen que al final de les campanyes electorals l'important és no cagar-la, i penso que ahir CiU no la va encertar", ha dit l'alcaldable. Per a Olòriz, durant tot l'acte el partit "va passar olímpicament" de Girona, i va centrar els missatges en "convertir la propera votació a la nostra ciutat en un plebiscit sobre el Govern de la Generalitat".

L'alcaldable s'ha referit, en aquest punt, tant al discurs del president de la Generalitat i de CiU, Artur Mas, com al del secretari general del partit, Josep Antoni Duran Lleida. "Tant Mas com Duran van insistir que votar CiU a Girona era ratificar les polítiques que estan portant a terme des del Govern de la Generalitat", ha afirmat Olòriz. I ha afegit: "I aquí no ens hi trobaran, ens trobaran enfrontats".

Ha estat aleshores quan l'alcaldable d'ICV ha tancat la porta a donar suport a la investidura de Carles Puigdemont com a alcalde. "El proper govern de la ciutat no serà una corretja de transmissió de Mas i Duran; serà dels gironins i per als gironins", ha afirmat. I ha ressaltat, amb fermes: "I per tant solsament pot ser un govern progressista".

A l'hora de prendre la decisió de no pactar amb CiU per formar govern a la ciutat, el míting central d'ahir dels convergents no ha estat l'únic motiu que ha fet decantar Joan Olòriz. Com ell mateix ha dit, "la gota" que ha fet vessar el got ha estat la decisió unilateral, per part de l'ICS, de trencar el conveni per a la prestació de serveis al Centre Jove de Salut.

Mantenir la poltrona

En aquest punt, Olòriz, tinent d'alcalde de Serveis Socials, ha ensenyat un escrit que li ha fet arribar el gerent territorial de l'ICS, Rafel Gràcia. El text, enviat "en plena campanya electoral" -com ha precisat-, diu que el proper 1 de juny es dóna per acabat el conveni per a la prestació de serveis al Centre Jove de Salut, i que el Govern deixarà d'oferir "el servei de matrona" per atendre els joves.

Olòriz ha atacat aquesta decisió, que afecta "de ple" els joves de Girona, i ha etzibat: "Si aquesta és la política que vol Puigdemont per a la ciutat, s'equivoca de ple". Tot seguit, l'alcaldable d'ICV ha exigit que es desautoritzi "immediatament" la decisió, perquè ve "d'un personatge nomenat pel govern anterior, que ara per agradar a l'actual i per mantenir la seva poltrona, ha de fer aquestes coses".

L'alcaldable ecosocialista ha acabat el discurs reivindicant "un cop més" un govern progressista per a Girona. Segons ha dit, aquesta "és l'alternativa més sensata per a la ciutat, per als gironins i les gironines" i permetrà "augmentar el canvi que hem generat en aquests darrers vuit anys al govern de la ciutat".

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT