CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N

Els republicans s'enfronten a un nou terratrèmol

ERC explota després del daltabaix electoral

Joan Puigcercós posa el seu càrrec a disposició del Consell Nacional i Ernest Benach plega i se'n va a casa. Oriol Junqueras demana que aprenguin a gestionar l'independentisme i el senador Carles Bonet critica obertament el president del partit. Portabella proposa una coalició independentista per a les municipals a Barcelona

Sacsejada a ERC arran dels mals resultats del 28-N, que ha fet perdre 11 diputats al partit de Joan Puigcercós. El número 1 i el número 2 de la llista per Barcelona han anunciat avui les seves decisions: Puigcercós posa el seu càrrec a disposició del Consell Nacional i Ernest Benach, encara president del Parlament, va més lluny i diu que plega: ni tan sols recollirà la seva acta de diputat. Per tant, després del 28-N i de dos tripartits, tant el president de la Generalitat com el de la cambra legislativa, les dues principals autoritats del país, deixen la política institucional.

El terratrèmol ha arribat en poques hores a Madrid i a Brussel·les. El senador Carles Bonet, afí a Josep-Lluís Carod-Rovira, ha criticat obertament la gestió de Puigcercós i ha admès que espera que "la dimissió no sigui de falset". I l'eurodiputat de la formació, Oriol Junqueras, demana als dirigents del partit que aprenguin a gestionar la complexitat de l'independentisme.

Tant Puigcercós com Benach han informat avui de les seves decisions a través dels seus blogs respectius. El president del Parlament hi anuncia la seva " decisió més difícil" i el líder del partit hi assegura: "Em veig amb cor i forces per redreçar la situació creada pels darrers resultats electorals, però si els companys del Consell Nacional em retiren la confiança, faré un pas enrere i continuaré treballant pel projecte d'Esquerra des de la més estricta militància de base."

D'aquesta manera Puigcercós busca ser confirmat en el càrrec de president i iniciar el procés de reflexió interna amb la seguretat que no tindrà cap oposició interna. El veredicte del Consell Nacional, el 18 de desembre.

Més continguts de