DRET A DECIDIR
Política 19/02/2014

Rigol: "Cal una mobilització ciutadana per poder exercir el dret a decidir des del civisme"

Mas, als integrants del Pacte Nacional pel Dret a Decidir: "L'Estat demana que retirem la consulta per dialogar"

M. Colomer / O. March
1 min

BarcelonaEl coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha assegurat aquest dimecres, després de la segona reunió de l'entitat, que "cal una mobilització ciutadana per poder exercir el dret a decidir des del civisme". "El que passa a Catalunya només es pot resoldre votant", ha apuntat Rigol, que ha demanat que els actes que desenvolupi el Pacte no tinguin cap factor que pugui fer pensar en una hipotètica "fractura social".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident del Parlament ha constatat que hi ha associacions que voldrien anar "més enllà" del dret a decidir, mentre que n'hi ha d'altres que es queden amb la consulta "perquè engloba tothom". Rigol ha avançat que "estudiaran" una suggeriment que ha aparegut a la trobada –a proposta de l'ANC– consistent en fer un acte conjunt de totes les entitats adherides al Pacte.

Intervenció de Mas

En el seu discurs inicial, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat que l'Estat reclama a la Generalitat que abandoni la consulta si vol dialogar. Així ho ha explicat Rigol en la roda de premsa posterior a la reunió.

stats